Alles over stedelijk ontwerp

Stedelijk ontwerp gaat over het algemeen over schikking, functionaliteit en het uiterlijk van dropen en steden. Het gaat ook voornamelijk over het vormen en het gebruik van stedelijke openbare gebieden. Traditioneel wordt stedelijk ontwerp gezien als een onderdeel van stedelijke planning, architectuur en landschapsbeheer, en ook als onderdeel van eenvoudige architectuur en verstedelijking van landschap.  Een van de belangrijkste voorbeelden van stedelijke ontwerpen is New York, omdat het verschillende grote wolkenkrabbers heeft en andere grote gebouwen. Een juist stedelijk ontwerp aan een stad of dorp geven behoeft een goede kennis van factoren zoals onroerend goed ontwikkeling, stadseconomie, sociale theorie en politieke economie.

Publieke ruimtes spelen ook een belangrijke rol in stedelijk ontwerp. Het effectieve beheer en ontwerp van publieke ruimtes is erg belangrijk in een stedelijk gebied, omdat het de verantwoordelijkheid van verschillende publieke autoriteiten en organisaties is om ervoor te zorgen dat de ruimte zo effectief mogelijk benut wordt door het publiek. De term 'Stedelijk Ontwerp' stamt uit de midden 20e eeuw, en deze ontwerpen zijn gedurende de geschiedenis toegepast. Beperkingen in technologische en architecturale kennis echter zorgde ervoor dat mensen geen grote publieke gebouwen bouwden. Nu is die kennis er echter wel en zijn er voldoende materialen beschikbaar wat geresulteerd heeft in de bouw van grote gebouwen en ontwerpen die zeer stedelijk gericht zijn.

Mensen die het gewend zijn in grote steden te leven vinden het moeilijk om in afgelegen gebieden te wonen, voornamelijk vanwege het gebrek aan bronnen die wel beschikbaar zijn in grote steden. Echter hebben steden met een goed stedelijk ontwerp wel een betere bescherming tegen vervuiling.